Friday, February 28, 2014

Minu aeg Shiandas hakkab vaikselt ühele poole saama, kuid pole hullu, sest kõik saab tehtud ning üsna suure tõenäosusega tulen ma niikuinii tagasi.

Sellel nädalal saavad naistegrupid koolitusi, kuidas kasvatada maisi ja ube, pidada lehmi ja ehitada kanafarmi. Lisaks info laenu võtmise ja tingimuste kohta. 


koolituse materjalid
Info laenuvõtmisest
Kuidas kasvatada maisi ja ube
Evans rääkis kanadest ja lehmadest
koolitusel osalejad vol 1
koolitusel osalejad vol 2
koolitusel osalejad vol 3

Nädala märksõna on projekt. Koos Estheriga kirjutasime projekti USAID organisatsioonile, millega taotleme raha, et Shindasse luua maisiühistu. Projekti tähtaeg oli eile kelle 17.00 ning loomulikult nagu alati kipuvad sellised asjad viimasele minutile jääma, siis ei olnud ka meie projekt mingi erand. Nii me Estheriga koolituse ajal kiriku taganurgas oma projekti veel kirjutasime ja saatsime ning nüüd ootame parimat.



Friday, February 14, 2014

Viimased kuu aega on läinud rohkemal või vähemal määral haige olles, seega ei saa just öelda, et ma väga aktiivselt igal pool mööda naistegruppe ringi oleks rännanud, kuid kodus passides said kõik äriplaanid ilusasti üle loetud ja parandatud. Alates järgmisest nädalast hakkame koos Estheri ja finantsasutuse (kust äriplaanid raha taotlema hakkavad) inimesega gruppe läbi käima, et ühiselt äriplaanid üle vaadata, tutvustada laenutingimusi ja arutada muid küsimusi.
Tavaline asend viimased paar nädalat
Kakamegas asub finantsasutus, mis riikliku abi raames pakub naistegruppidele soodsa intressiga ja paindlike tingimustega laenu. Grupis peab olema vähemalt viis inimest ning esimesel laenamisel antakse inimese kohta laenu kuni 20 000 šillingit. Sealjuures peab grupi iga liige igal nädalal asutuses hoiustama vähemalt 200 šillingit, mis laenuperioodi lõppemisel tagasi makstakse.
Esimene äriplaan on ka õnnelikult üle antud
Janika jõudis ka ringiga Shiandasse tagasi, seega on eluolu jälle oluliselt lõbusam ja aktiivsem. Meil on ammu juba tehtud to do list „Kaie ja Janika viimased kuus nädalat Keenias“, kuhu on igasuguseid asju planeeritud. Esimesed ettevalmistused seemnepanga loomiseks on tehtud ning järgmisel nädalal toimub ka selleteemaline koosolek gruppide chairlady’dega.  Lisaks jõuame ära korraldada ka koolitused teemadel mais, kana ja lehm. Lisaks on valminud WEFOCO äriplaan ning majandusaasta aruanne. Lisaks tööle on planeeritud muuhulgas ka päev koolis, sõidutunnid Keenia tänavatel (kus on muide vasakpoolne liiklus) ja nädal mudahütis.
Naised tööl

Sherry uue projekti ettevalmistusi tegemas vol 1
Sherry uue projekti ettevalmistusi tegemas vol 2

Majandusaasta aruanne vol 1


Majandusaasta aruanne vol 2



Majandusaasta aruanne vol 3