Monday, January 7, 2013

Esimesed eestlaste õmmeldud koolikotid üle antud!

Detsembrikuus valmistasid naiskodukaitsjad, Salemi koguduse noored, kodutütred ja Tartu erakooli õpilased kotte Keenia lastele. Sellest ilmus ka artikkel: http://www.tartupostimees.ee/1070936/noored-meisterdasid-kotte-keenia-lastele/

Tänu Alarile jõudis esimene ports neist kohale ning täna jagasime esimesed kotid laiali Khabakaya kooli lastele. Khabakaya põhikooli 7. klassist on välja valitud 20-liikmeline grupp, kes on otsustanud osaleda sõpruskoolide projektis Eesti kooli(de)ga ning nad on kohusetundlikult osalenud erinevates projektides, näiteks taaskasutusnädalal tõi iga laps kooli kuhja koduümbrusest kogutud plastikkotte, mida kasutati erinevates käsitööprojektides. Samuti kirjutasid lapsed oma kodust ning lõikasid ajalehtedest välja huvitavamaid Keenia uudiseid, mis paberile kleebituna nädala pärast Eesti kooli(de)sse jõuavad.

Täna rääkisime me Riinaga lastele Eestist ning seitsmenda klassi õpilased esitasid Eesti kohta palju küsimusi, näiteks küsiti, et mis toitu me sööme, mis loomi peame, kas meil on kodus teenijad ning kas Eesti koolides ka lapsi pekstakse.

Kotid laotasime aga lauale laiali ning lasime lastel loosiga otsustatud järjekorras endale meelepärase koti valida. Populaarseimad olid oranžid kotid.

Kooliprojekti eest vastutav Sofia sai tänu Fotoluxile kasutamiseks Olympuse fotoka, millega on plaanis teha pilte ja neid Eesti sõpruskooliga jagada.

Kotimeisterdajatele suur tänu! Allpool mõned fotod.

Kooliaasta alguse puhul kõplasid lapsed terve päev kooli ümbrust.
Õpetaja sõnul koolil muruniidukit ei ole, seega tuleb lapsi kasutada.
Khabakaya lapsed enda väljavalitud kottidega. Riina all paremas nurgas,




Koolipäeva lõpetas lipulangetamine
Kodutee. Kohe hakkas vihma sadama ning me ootasime
 Riinaga tund aega kuskil mudahütis vihma lõppu.

4 comments :

  1. Nii ägedad pildid, aitäh teile, "meie mehed Havannas!" :) Ka meie lapsed küsisid selle projekti jooksul Keenia koolielu kohta palju küsimusi, nii et olen kindel, et noored mõlemal pool saavad oma silmaringi suuremaks ja teadmisi juurde, aitamise kogemusest rääkimata... Tänud teile selle eest, mida seal teete. Ja aitäh, et andsite ka meile võimaluse nii väiksel, aga siiski nähtaval moel kaasa aidata. Koolirõõmu lastele kus iganes maailmas. Päriselt.

    ReplyDelete
  2. Tublid olete seal Keenias! Ja tundsime ikka mõned kotid ära ka, mida TERA koolis trükkisime ja Salemi kirikus õmblesime. Õnnelikku algavat õppeaastat Keenia koolilastele TERA koolilaste poolt, kes ka täna peale talvepuhkust kooli jõudsid!

    ReplyDelete
  3. Aitäh vahvate piltide eest! Nii äge tunne on enda kaunistatud kotti ära tunda :) Teie lahkel loal panen selle blogi väljavõte koolis stendile, et projektis mitte osalenud lapsed ka saaksid aktsioonist osa!

    ReplyDelete
  4. Tere! Tänan kommentaaride eest. Muidugi võite blogi väljavõtte kooli stendile panna!
    Janika

    ReplyDelete